VERZORGING van Lavendel (Lavandula):
Ze zijn mooi grijsbladig en staan graag op een zonnige standplaats die in de winter niet te nat is. In maart/april diep terugsnoeien maar nog altijd groen overlaten en na de bloei de bloemen en stelen met een beetje groen afknippen, dit om langer de plant mooi (grijs) groen te houden.
Lavandula wordt ook in de keuken gebruikt maar moet wel met mate gebruikt worden. Samen met dille, bonenkruid en salie is dit zeer lekker voor een kruidenboter. De jonge bladpunten kunnen in de soep, salades, vis, gevogelte meekoken en worden voor het opdienen verwijderd. De smaak van lavendel is zoet en zeer sterk.
Extra informatie:
P12 cm | Zie 5.3 | ||||
25 cm |
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant/pot kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen