Privacy Beleid

Cookiesverklaring

Tijdens een bezoek aan onze webshop en/of website van Firenze Bloemenatelier kunnen er `cookies` op de harde schijf van uw computer of uw mobiel apparaat geplaatst worden. Een cookie is een eenvoudig klein tekstbestand dat door de server van onze website en/of webshop (en/of Flash-applicaties) wordt meegestuurd als u onze webshop- of websitepagina`s raadpleegt. De cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts enkel een machine identificeren.

Meer informatie over cookies kan u lezen op: www.aboutcookies.org.

 

Welke soorten cookies gebruikt Firenze Bloemenatelier

Wij zullen in eerste instantie gebruik maken van de `First party cookies`. Dit zijn technische cookies die voornamelijk gebruikt worden door de bezochte website en/of webshop zelf en die tot doel hebben de website en/of webshop optimaal te laten functioneren. Bijvoorbeeld: instellingen die de gebruiker bij vorige bezoeken aan de website en/of webshop heeft gedaan, of nog: een vooraf ingevuld formulier met data dat de gebruiker tijdens vorige bezoeken heeft gedaan.

Verder gebruiken wij ook een aantal `Third party cookies`. Dit zijn eveneens technische cookies die niet afkomstig zijn van onze website en/of webshop, maar wel van een derde partij (bv. een aanwezig marketing of advertentieplug-in; cookies komende van Facebook of Google Analytics), die als doel hebben om ons informatie te geven over jouw browsing (surf) gedrag en over jouw technische gegevens.

U kan uw internetbrowser zodanig instellen dat zulke cookies niet worden geaccepteerd, dan ontvangt u een waarschuwing wanneer er bepaalde cookies geïnstalleerd worden of dat de cookies nadien van uw harde schijf worden verwijderd.  Dit kan u doen via de instellingen van uw browser (via de help-functie). Houd hierbij wel rekening mee dat bepaalde grafische elementen niet correct kunnen verschijnen, of dat u bepaalde applicaties niet zal kunnen gebruiken.

 

Hoe kan u bepaalde cookies uitschakelen

U kunt zelf bepaalde type van cookies uitschakelen, verwijderen of de instellingen van de cookies aan te passen. Echter loopt u wel het risico dat onze website en/of webshop niet meer optimaal functioneert. Wenst u toch de instellingen voor de cookies aan te passen? Dan kan u best de help functie van uw browser gebruiken om dit te wijzigen.

 

Aanvullende informatie over bepaalde cookies

Google Analytics:

Via onze website en/of webshop wordt een cookie geplaatst door Google, als deel van hun “Analytics” dienst. Wij doen een beroep op deze dienst om specifiek te kunnen nagaan en het verkrijgen van rapportages over hoe onze klanten/bezoekers de website en/of de webshop gebruiken.

Google kan eventueel op zijn beurt dergelijke informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of zover derden de gegevens namens Google verwerken. Hier hebben wij helemaal geen invloed op. Wij staan niet toe dat Google de verkregen analytische informatie te gebruiken voor andere diensten van Google.

 

Sociale media:

Op onze website en/of webshop zijn buttons (knoppen) opgenomen om verscheidene webpagina’s te kunnen promoten (vb. `to like`) of delen (vb. `to tweet` of `to share`) op sociale netwerken als Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, Google+, LinkedIn, etc. Deze buttons (knoppen) werken door middel van bepaalde codes die van Facebook respectievelijk of andere afkomstig zijn. Vervolgens wordt er een cookie geplaatst. Wij hebben daar geen enkel invloed op.

In beide gevallen, Google Analytics als alle vormen van sociale media, wordt de verzamelde informatie zo veel mogelijk geanonimiseerd. Houd wel rekening mee dat de informatie wordt overgebracht naar; en wordt opgeslagen door Google en/of sociale media op hun servers in de Verenigde Staten van Amerika. De bekendste vormen van sociale media en Google houden zich strikt aan de Privacy Shield principes en zijn hierbij aangesloten aan het Privacy Shield programma van het Amerikaanse ministerie van Handel. Concreet houdt dit in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau inzake de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

 

 

Persoonsgegevens die verwerkt worden

Firenze Bloemenatelier zal bepaalde persoonsgegevens over u verwerken, doordat u gebruik maakt van onze diensten op de webshop en/of website van Firenze Bloemenatelier, en/of omdat u deze zelf bij het invullen van een contactformulier en/of registreert als klant op de website en/of webshop van Firenze Bloemenatelier heeft aangeleverd. Firenze Bloemenatelier zal dus de volgende persoonsgegevens verwerken:

- Uw voor- en achternaam

- Uw adresgegevens

- Uw telefoonnummer

- Uw e-mailadres

- Uw IP-adres

 

Waarom Firenze Bloemenatelier uw datagegevens nodig heeft

Firenze bloemenatelier verwerkt uw persoonsgegevens om eventueel telefonisch contact met u op te kunnen nemen als u daar om verzoekt, en/of om u schriftelijk (per e-mail en/of per post) te kunnen benaderen indien u telefonisch niet bereikt kan worden.

Daarnaast kan Firenze Bloemenatelier uw persoonsgegevens gebruiken in het kader van het uitvoeren van een met u gesloten overeenkomst van opdracht, doorgaans bestaande uit een juridische dienstverlening.

 

Hoe lang Firenze Bloemenatelier uw gegevens bewaart

Firenze bloemenatelier bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor uw gegevens worden verzameld. Uw gegevens worden niet langer dan een jaar bewaard indien er geen overeenkomst met u tot stand komt.

 

Uw datagegevens delen met anderen

Firenze Bloemenatelier verstrekt uw persoonsgegevens alleen aan derden indien dit enkel nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst met u, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

 

In kaart brengen van uw website-/webshopbezoek

Zowel op de website als de webshop van Firenze Bloemenatelier worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze datagegevens zullen worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op onze website en/of webshop. Firenze Bloemenatelier gebruikt deze informatie om de werking van de website en/of webshop te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.

 

Google Analytics

Firenze Bloemenatelier maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe onze klanten/bezoekers de website en/of webshop gebruiken en hoe effectief de Adwords-advertenties van Firenze Bloemenatelier bij Google zoekresultaatpagina’s zijn. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op hun servers in de Verenigde Staten van America. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie. U treft ook het privacy beleid van Google Analytics hier aan.

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website als de webshop aan Firenze Bloemenatelier te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Firenze Bloemenatelier heeft hier geen invloed op.

Firenze Bloemenatelier heeft Google geen toestemming gegeven om via Firenze Bloemenatelier verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere gerelateerde Google-diensten.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar [email protected]. Firenze bloemenatelier zal vervolgens zo snel mogelijk, maar binnen de vier weken, op uw verzoek reageren.

 

Beveiliging

Firenze bloemenatelier neemt de bescherming van uw gegevens zeer ernstig en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website en/of de webshop van Firenze Bloemenatelier maken gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat om te garanderen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

Indien u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien u meer informatie wenst over de beveiliging van door Firenze Bloemenatelier verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met de klantendienst van Firenze Bloemenatelier op via ons e-mailadres. [email protected].

Firenzebloemen.be is een website van Firenze Bloemenatelier BV.

Firenzebloemen.be als Firenzebloemen.nl zijn een webshop van Firenze Bloemenatelier BV.

 

Klachten

Voor klachten kan u ook steeds kan melden bij de Gegevensbeschermingsautoriteit. Het adres is Drukpersstraat 35, 1000 Brussel. De website is www.gegevensbeschermingsautoriteit.be .

 

Firenze Bloemenatelier BV is als volgt te bereiken:

Firenze Bloemenatelier BV

Heidestatiestraat 44

2920 (Heide) Kalmthout

België

 

E-mail: [email protected]

Telefoonnummer: 0032 3 658 26 00 (di t/m zat. 09:00 – 18:00)

 

Ondernemingsnummer: 0811.181.603

Btw-nummer: BE0811.181.603

RPR (rechtspersonenregister): Antwerpen

 

Wij gebruiken cookies op onze website om u de beste winkelervaring te geven. Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x